Verkeersmaatregelen – Voor- en nadelen

Verkeersmaatregelen – Voor- en nadelen

verkeersmaatregelen

Verkeersmaatregelen zijn de fysieke kenmerken van straten en snelwegen die het rijgedrag beïnvloeden. Deze functies kunnen tijdelijk of permanent zijn en zijn ontworpen om verschillende berichten te leveren, zoals waarschuwingen, adviezen en regelgevend beleid. De meeste verkeersregelmaatregelen maken gebruik van zichzelf versterkende ontwerpkenmerken, die zeer effectief kunnen zijn. Hoewel politiehandhaving in bepaalde gevallen nuttig kan zijn, is het niet altijd voldoende om de gewenste resultaten te bereiken. Andere maatregelen kunnen educatie en handhaving vereisen om het rijgedrag te veranderen.

Er zijn verschillende verkeersremmende maatregelen mogelijk, met als meest extreme barrières. Barrières zijn de meest ingrijpende verkeersremmende maatregelen, omdat ze het volume en de snelheid in de buurt van hun installatie verminderen. Barrières zijn geïnstalleerd in Berkeley en Palo Alto, en ze kunnen een krachtig hulpmiddel zijn wanneer ze worden toegepast in combinatie met andere kalmerende maatregelen. Desalniettemin zijn er enkele zorgen dat een verkeersbarrière contraproductief zou kunnen zijn, dus mogen ze alleen in geselecteerde situaties worden gebruikt.

Houd bij het vaststellen van de snelheidslimiet rekening met de omvang van de impact op de verkeerskwaliteit. De 85e percentielsnelheid is die welke 10 mijl per uur boven de maximumsnelheid ligt. Verkeersremmende maatregelen kunnen deze snelheid terugbrengen tot binnen tien mijl per uur. Uiteindelijk is het doel om de snelheid terug te brengen tot het niveau waarop het veilig is. Als de snelheid van een bestuurder de drempel overschrijdt, gebruikt hij de maximumsnelheid niet, maar overschrijdt hij deze.

Hoewel de meeste automobilisten het niet beseffen, hebben auto's een negatieve impact op het milieu. Toenemend verkeer schaadt het milieu en zorgt voor overlast voor mensen die zich binnen de stad moeten verplaatsen. Bovendien compromitteert het accommoderen van auto's de economische levensvatbaarheid van een buurt. Het toegenomen verkeer kan ook de aantrekkelijkheid van een buurt verminderen. In een zakelijke omgeving kan verkeer de zakelijke omgeving aanzienlijk belemmeren. Als u geïnteresseerd bent in het creëren van een veiligere omgeving voor uw buurt, kunnen verkeersremmende maatregelen de oplossing zijn.

Meer informatie: https://verkeerservicezuidholland.nl/